Vpichovací infračervený teploměr testo 104-IR můžete ideálně použít ke kontrole teploty potravin. Je schovaný v kapse a přitom vždy a ihned v pohotovosti při příjmu zboží, při přepravě nebo při inspekci v maloobchodě.
Vpichovací teploměr a infračervený teploměr v jednom
Testo 104-IR zobrazuje se svým přesným 2-bodovým laserem s optikou 10:1 přesný měřicí rozsah a umožňuje bezchybné měření povrchové teploty. Zvláště při příjmu zboží rychle, jednoduše a bezdotykově skenuje povrchovou teplotu jednotlivých potravin nebo celých palet se zbožím. V případě pochybností umožňuje vyklápěcí vpichovací sonda měření teploty jádra – například u masných a uzenářských výrobků. Vpichovací sonda se tedy často používá tehdy, když je povrchová teplota naměřená infračervenou metodou nad nebo pod hraniční hodnotou a pro kontrolu se nabízí měření teploty jádra. Po provedeném měření se vpichovací sonda bezpečně schová v přístroji.
Jednoduchý pro používání, rychlý při akci, praktický v každodenní praxi
Přístroj se aktivuje vyklopením vpichovací sondy. Infračervené měření se spustí ihned po stisknutí tlačítka. Výsledky měření lze na velkém displeji velmi dobře přečíst, několik málo tlačítek je samovysvětlujících a lze je bez problémů a bez velkého zaškolování ovládat. Další praktická výhoda: vpichovací infračervený teploměr je vodotěsný (IP65).
Možnosti použití
Příjem, skladování nebo přeprava potravin – zachování chladícího řetězce je prioritní povinností. Pro kontrolu předepsaných hraničních hodnot teploty je vpichovací teploměr testo 104-IR ideální, a je jedno, ve kterém bodě chladícího řetězce kontrolu provádíte. Tak jako všechny potravinářské teploměry Testo je také testo 104-IR certifikován podle EN 13485 a ve shodě s HACCP.